Gegoten taatskappen voldoen niet aan gestelde eisen

Leestijd 1 minuut

15-1-2021  De voor maandag 18 januari van 6.00 uur tot maandag 8 februari 6.00 uur geplande stremming van de sluis bij Schijndel is uitgesteld. De reden hiervoor is dat de bij de voorbereidende werkzaamheden gegoten taatskappen niet aan de gestelde eisen voldoen. Rijkswaterstaat laat weten dat voor de stremming een nieuw tijdstip gepland wordt.

In oktober 2020 is Rijkswaterstaat onderhoudswerkzaamheden gestart aan de sluizen in Schijndel en Helmond. Het onderhoud stond gepland voor 2021. Uit inspectie bleek echter dat de slijtage van de draaipunten zodanig is dat het onderhoud eerder moet worden opgepakt. Bedrijven als de Inland Terminal Veghel vreesden vorig jaar dat de afsluiting van de Zuid-Willemsvaart hun veel schade op zou leveren.

Sinds ruim 25 jaar

Deze werkzaamheden zijn de eerste grote onderhoudswerkzaamheden sinds de sluizen ruim 25 jaar geleden in gebruik genomen zijn. Door de nu noodzakelijke reparatie van de draaipunten te combineren met de andere al geplande werkzaamheden, wil Rijkswaterstaat voorkomen dat de sluizen de komende jaren voor alle werkzaamheden afzonderlijk gestremd moeten worden.

‘Maak infrastructuur klaar voor de toekomst’ is 1 van onze 10 punten die handel en logistiek een belangrijke impuls geven en daarom in elk verkiezingsprogramma thuishoren.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder