1-12-2011  Vandaag hebben Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie Gerard Teeuwsen, werkzaam bij Drooghout Gendringen BV, uitgeroepen tot HeftruckHeld van de maand november.

Gerard Teeuwen HeftrukHeld van de maand novemberMet het einde van 2011 in zicht kondigen de drie organisaties achter de HeftruckHelden-campagne bovendien aan dat zij ook in 2012 nog het nodige in petto hebben om de aandacht te vestigen op veiligheid in magazijnen.

Gerard is de veertiende heftruckchauffeur die deze eer toekomt. Als hij hoort over de zeventienhonderd persoonlijke ongelukken en vijf dodelijke die per jaar gebeuren met heftrucks, zet hij grote ogen op.

Zelf heeft hij, in de 26 jaar dat hij bij Drooghout Gendringen BV werkt, nooit een ongeval gehad. Zelfs een schadegeval kan hij zich niet herinneren. Zijn gouden tip: ‘Overzicht houden en alles rustig bekijken!’

Proces

‘Goede voorbeelden als Gerard zijn belangrijk’, vertelt Maria van Uem van de P&O-afdeling van het Achterhoekse Drooghout Gendringen, ‘Maar met veiligheid ben je nooit klaar. Heldere communicatie is belangrijk. Iedereen moet de bedrijfsregels goed kennen. Het dragen van veiligheidsschoenen en veiligheidsgordels is dan vanzelfsprekend.’

Campagne

Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie willen met de HeftruckHelden-campagne de aandacht vestigen op veiligheidsbewustzijn en gedrag als belangrijke factoren in de veiligheid bij intern transport.

Naast de maandelijkse HeftruckHeld-verkiezing omvat de campagne diverse activiteiten, waaronder roadshows bij bedrijven, workshops en lunchgesprekken.

In oktober waren er diverse uitzendingen te zien bij RTL Transportwereld over veiligheid in intern transport. Deze uitzendingen zijn te bekijken op de campagnesite.