Getreadyforbrexit.eu nu ook in Duits en Engels

Website helpt bedrijven in Nederlandse haven met procedures na brexit

10-01-2019  De website getreadyforbrexit.eu, die is opgesteld door de samenwerkende brancheorganisaties in de Nederlandse havens en Portbase, is vanaf nu ook in het Duits en Engels beschikbaar.  Op de site kunnen bedrijven in één oogopslag zien wat ze moeten doen om ook na de brexit snel hun lading van en naar het verenigd Koninkrijk te krijgen.

De website getreadyforbrexit.eu richt zich partijen in de logistieke keten zoals importeurs, exporteurs, vervoerders en expediteurs. Het doel is om zo te komen tot een gezamenlijke oplossing voor de brexit in de Nederlandse havens. Op die manier moet een uniforme aanpak ontstaan om de douaneformaliteiten vlot af te handelen.

Achterland

Met het vertalen van de site naar het Duits en Engels komt de informatie ook beschikbaar voor niet-Nederlands bedrijven die gebruikmaken van de Nederlandse havens. Dat is een belangrijke stap volgens onze directeur Bart Jan Koopman. “De vervoersketen loopt tot diep in het achterland. Ook verladers en vervoerders in bijvoorbeeld Polen en Duitsland moeten weten wat ze moeten doen om na de Brexit zonder gedoe hun goederen snel via de Nederlandse havens van en naar het Verenigd Koninkrijk te kunnen vervoeren.”

Anneke
Contact

Vragen over de brexit?

Anneke helpt je graag verder