06-11-2014  De mogelijke schade door de stakingen van Duitse machinisten voor bedrijven in Nederland is nog niet duidelijk. EVO onderhoudt de komende dagen nauw contact met diverse leden die van het spoorgoederenvervoer van en naar Duitsland afhankelijk zijn.

Melden

Leden die hinder van de Duitse stakingen ondervinden, kunnen zich bij EVO melden. ‘Zo krijgen wij een beter beeld van de hinder die bedrijven mogelijk ondervinden’, aldus EVO-beleidsadviseur Laurie d’Hont. ‘De gevolgen van de stakingen verschillen erg per sector. Per bedrijf moeten we daarom kijken wat de gevolgen zijn.’

Staking

De Duitse vakbond GDL organiseert van woensdagmiddag tot maandagmorgen een staking. De stakende machinisten willen meer loon en een kortere werkweek. In oktober legden zij het werk ook al een paar keer voor korte tijd neer. De actie treft ook Nederlandse bedrijven – per dag rijden er zo'n 150 goederentreinen van en naar Duitsland.

DB Schenker Rail zegt de komende dagen alleen met treinen naar Duitsland te rijden als het zeker is dat die trein ook op de bestemming kan aankomen. ‘Een trein die halverwege in een weiland stil komt te staan, is voor klanten erger dan een trein die niet rijdt’, aldus de spoorvervoerder tegen het ANP.