“Gezondheid, veiligheid en duurzaamheid steeds belangrijker bij intern transport”

Nieuwbouw heeft invloed op het werk van de heftruckchauffeur

01-11-2019  Gooskens Hout verwerkt dagelijks 350 orders van vurenhout. Harrie Swaanen, leidinggevend en meewerkend heftruckchauffeur bij Gooskens Hout, verzamelt aan het begin van het verwerkingsproces met zijn team het hout. Volgens Harrie zijn de afgelopen jaren gezondheid, veiligheid en duurzaamheid steeds belangrijker geworden voor zijn afdeling.

Wat is je functie?

“Als aanspreekpunt en leidinggevende van het team heftruckchauffeurs zie ik het als een uitdaging om zo efficiënt mogelijk te werken en het proces steeds te blijven optimaliseren. Een fijne werksfeer is daarbij een voorwaarde. De planning behoort tot mijn taken, maar de meeste tijd ben ik op de heftruck te vinden voor de uitvoer van de dagelijkse werkzaamheden.”

Welke vaardigheden heb je hiervoor nodig?

“Het is in mijn functie van groot belang dat ik oplossingsgericht te werk ga. Regelmatig loop ik tegen problemen aan waarvoor ik een oplossing moet zoeken. Het is daarom belangrijk dat ik het proces overzie en weet welke keuzes voor het bedrijf het beste zijn. Ik moet vooruit kunnen kijken, efficiënt kunnen werken, maar bovenal sociaal vaardig zijn, omdat ik in een groot team werk. Ik wil open blijven staan voor de meningen van anderen en luisteren naar mijn collega’s.”

Welke trends en ontwikkelingen zie je?

“De laatste jaren zie ik dat binnen ons bedrijf veiligheid en arbotechnisch verantwoord werken steeds hoger in het vaandel staan. Dit merk ik aan machines, heftrucks en aan de indeling van het bedrijf. Zo zijn onze heftrucks steeds beter uitgerust wat betreft veiligheid en gezondheid. Gooskens staat aan de vooravond van een grote bedrijfsverbouwing waarbij we flinke stappen willen maken op het gebied van veiligheid en milieu. We rijden nu al voor een groot deel elektrisch en binnen vijf jaar zal dat volledig het geval zijn, waardoor we onze CO2-uitstoot en geluidsoverlast verminderen. Bij het verbouwingsplan wordt ook gekeken naar herindeling van onze voorraad om zo efficiënter te kunnen werken.”

Welke handvatten heb je nodig om je functie in de toekomst succesvol uit te blijven voeren?

“Ik blijf graag op de hoogte van ontwikkelingen, zowel binnen ons bedrijf als in onze sector en in de logistiek. Ik zie nog veel uitdagingen om het werk voor mezelf, mijn collega’s en het bedrijf te optimaliseren. Vooral met de nieuwbouw van het bedrijf in het vooruitzicht, vind ik het heel leuk om mee te denken over de logistiek en over wat goed werkt voor het team van heftruckchauffeurs. Ik ben dan ook erg blij met de afwisseling en de uitdaging die mijn baan me geeft.”

Pre-order opleidingengids

Door personeel gedegen en kwalitatieve opleidingen te bieden verminder je het verlooppercentage en zet je concurrerende werkgevers buitenspel. In dit geval is het essentieel om het talent binnen je organisatie optimaal te benutten. Vol trots presenteren we onze vernieuwde opleidingengids 2020 met ruim honderd praktijkgerichte opleidingen op het gebied van logistiek en internationaal ondernemen, zoals een heftruckopleiding.

Marcel
Contact

Vragen over magazijnen?

Marcel en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder