Maatregelen België raken goederenvervoer niet direct

Leestijd 1 minuut

31-07-2020  De Belgische autoriteiten hebben extra maatregelen getroffen in de provincie Antwerpen vanwege het coronavirus. De Nederlandse overheid heeft voor de provincie Antwerpen het reisadvies op code oranje gezet.
 

Transport
Transport naar en door de provincie Antwerpen kan doorgaan. In een voertuig moet de 1,5 meter afstand worden gerespecteerd. Indien een chauffeur langer dan 48 uur in de provincie Antwerpen verblijft, dient hij dit formulier in te vullen en bij zich te hebben. Chauffeurs die enkel laden en/of lossen of door de provincie heen rijden, hoeven dit formulier niet in te vullen. In Nederland geldt het quarantaine-advies van 14 weken niet voor het professioneel vervoer voor code Oranje.

Avondklok
Een van de maatregelen is een avondklok van 23.30 uur tot 6.00 uur. Deze maatregel is ingesteld om sociale samenkomsten te voorkomen. De maatregel geldt niet voor noodzakelijke verplaatsingen. Het beleveren van goederen kan doorgaan. Ook het professioneel rijden door de provincie is toegestaan.

Duur van de maatregelen
De maatregelen zijn van kracht sinds afgelopen woensdag en gelden voor vier weken. evofenedex staat in nauw contact met onze zusterorganisaties in Europa en via onze website en andere kanalen geven wij steeds de meest actuele informatie rondom COVID-19.

Onze ledenadviseur Peter
Contact

Vragen over landeninformatie?

Peter en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder