Gratis jouw CO2-footprint berekenen

16-12-2019 Het is onvermijdelijk: alle bedrijven moeten hun CO2-uitstoot terugdringen. Dat is afgesproken in het Klimaatakkoord van het kabinet.

Hoe weet je hoeveel CO2 je bedrijf uitstoot?

Het begint met het berekenen van de CO2-uitstoot van het wagenpark. En dat is makkelijker dan je denkt. Het meten en analyseren van de zogenoemde carbon footprint kan tegenwoordig namelijk vergaand geautomatiseerd. Daarvoor is het online programma BigMile ontwikkeld door het mobiliteitsnetwerk Connekt. Met een overzicht van ritten en de verbruikte brandstof kun je makkelijk en snel je uitstoot vaststellen. 

Hoe kun je besparen?

De resultaten in BigMile laten ook uitschieters zien. Welke rit in combinatie met belading levert de meeste CO2-uitstoot op? Zo kun je het transport nog efficiënter organiseren en tegelijkertijd kilometers en brandstof besparen. 

Gratis kennismaking

Door een financiële bijdrage vanuit de Topsector Logistiek kan evofenedex 100 leden een gratis kennismaking aanbieden met het geautomatiseerd meten van CO2 via BigMile. Deze kennismaking bestaat onder andere uit een training in het gebruik, een helpdesk voor de beantwoording van vragen en uitleg over de resultaten, advies en onbeperkt gebruik in de periode van 1 januari tot 1 juli 2020. Dit betreft een eenmalig introductieaanbod.

Meer weten?

Hoe ga jij om met CO2?

Mark van Geest evofenedex
Contact

Vragen over milieuzones?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder