19-12-2013  Het Nederlands Instituut voor Verkeersveiligheid (NIV) in Meppel organiseert in 2014 drie gratis rijvaardigheidstrainingen voor chauffeurs van bestelauto’s uit Drenthe en Groningen.

15 procent

Bij 15 procent van de ongelukken met dodelijke afloop in Nederland is een vracht- of bestelauto betrokken. De gevolgen van een ongeluk met een bestelauto zijn ingrijpend. Een slachtoffer heeft twee keer zoveel kans op overlijden dan het geval is bij een aanrijding met een personenauto.

Verkeersveiligheid

De provincies Drenthe en Groningen en de politie willen de verkeersveiligheid van bestelverkeer in deze provincies bevorderen. In samenwerking met EVO en TLN is daarom een rijvaardigheidstraining voor bestelautochauffeurs opgezet.

Tijd

De trainingen vinden plaats op 17 januari, 11 maart en 18 september. Er zijn geen kosten aan verbonden, maar wel een investering in tijd. De training vindt namelijk overdag plaats. De deelnemers rijden met de eigen bestelauto.

Meer informatie

Geïnteresseerde ondernemers uit Drenthe en Groningen kunnen voor meer informatie over de rijvaardigheidstrainingen voor chauffeurs van bestelauto’s contact opnemen met EVO, Jan Hazes.