12-11-2013  De leden van Green Freight Europe en Lean and Green hebben in de toekomst de beschikking over dezelfde meetmethodiek. Dat staat in de intentieverklaring die beide organisaties vandaag hebben getekend.

Methodiek

De twee organisaties geven hiermee gehoor aan de roep van het bedrijfsleven voor één methodiek om CO2-uitstoot te meten. Peter van der Sterre, directeur van Green Freight Europe, en Nico Anten, managing director van Connekt, ondertekenden de intentieverklaring op de Innovatie Estafette-beurs.

Uniform

Ondanks veel initiatieven is er nog geen uniforme meetmethodiek voor CO2-uitstoot. Green Freight Europe, een onafhankelijk initiatief voor verbetering van de milieuprestaties van wegvervoer in Europa, zette samen met bedrijfsleven een Europese meetmethode op. EVO voert het secretariaat van dit initiatief.

Europese norm

Lean and Grean stimuleert bedrijven en organisaties om op vrijwillige basis hun CO2-uitstoot te verminderen. Dankzij de samenwerking creëren beide organisaties nu één meetmethodiek op basis van de Europese norm.