14-09-2015  EVO adviseert handels- en productiebedrijven om hun transportplanning aan te passen omdat Duitsland grenscontroles invoerde op de grens met Oostenrijk. Ook raadt de organisatie bedrijven aan hun terugkerende vrachtauto’s goed te controleren.

Oostenrijk

Door de grote stroom vluchtelingen voerde Duitsland opnieuw grenscontroles in. Het zwaartepunt van de controles ligt aan de grens met Oostenrijk. De grenscontroles tussen Oostenrijk en Duitsland leidden vanmorgen al tot veel vertraging.

Doorlooptijden

Omdat ook veel vrachtauto’s vanuit Italië via Oostenrijk terug naar Nederland rijden, krijgen veel Nederlandse bedrijven te maken met vertragingen in hun productieproces. Er komt vooral veel kaas en melk uit Italië. EVO adviseert bedrijven nauw contact te houden met buitenlandse relaties om grip te houden op doorlooptijden.

Beveiligen

Ook adviseert EVO bedrijven die hun producten zelf vervoeren, terugkerende vrachtauto’s goed te beveiligen. Eerder publiceerde EVO hier checklists voor chauffeurs, eigen vervoerders en verladers.