Groei online vacatures onderstreept arbeidsmarktkrapte

De arbeidsmarkt verandert en maakt verschillende ontwikkelingen door, waaronder de arbeidsmarktkrapte.

29-07-2019  Het aantal unieke online vacatures is in het tweede kwartaal met 18,6 procent gestegen in vergelijking met een jaar eerder. In totaal staan er 725.995 unieke vacatures en 4.023.715 vacature-advertenties online. Arbeidsmarktinformatiebron Jobfeed heeft dit onderzocht. De groei vindt het meest plaats in vacatures op mbo-niveau of lager. Het marktaandeel daarvan beslaat 65,5%.

Evenement Mens&werk

De arbeidsmarkt verandert en maakt verschillende ontwikkelingen door, waaronder de arbeidsmarktkrapte. Wij organiseren donderdag 3 oktober het arbeidsmarktevenement 'Mens&werk in de logistiek'. Op dit evenement worden actuele ontwikkelingen toegelicht, waaronder: de gevolgen van de Wet arbeidsmarkt in balans, het werven en behouden van logistiek talent, de veranderende rol van de mens bij automatisering, werken met robots, tips om de populairste werkgever in de logistiek te worden en tips om medewerkers fit, gezond en productief te houden.

Wab

Een van de oplossingen om de balans op de arbeidsmarkt te verbeteren is de Wet arbeidsmarkt in balans (Wab). Het kabinet wil met deze wet de wetgeving op het terrein van flexibele arbeid en het ontslagrecht herzien en de WW-premie voor vaste contracten op een lager bedrag stellen dan voor tijdelijke contracten. Op deze manier wil minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) de verschillen tussen flexwerk en vast werk verkleinen en moet het voor werkgevers makkelijker gemaakt worden werknemers in vaste dienst te nemen.

De wet zal per 1 januari 2020 definitief in werking treden. Een paar wijzigingen hebben een latere inwerkingtreding zoals pensioen voor payrollkrachten en compensatieregeling voor kleine werkgevers bij bedrijfsbeëindiging bij pensioen/ziekte. Meer informatie over de Wab is te vinden in de whitepaper.

Onze opleidingsadviseur Justin
Contact

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Justin en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder