22-06-2016  EVO en Fenedex maken zich zorgen over het het groeiende protectionisme in Europa. "Handelsbelemmeringen ondermijnen de Europese gedachte."

Hoe langer hoe meer Europese lidstaten nemen protectionistische maatregelen om hun nationale economie of werknemers te beschermen. Dit is bedreigend voor het functioneren van de Europese vrije markt en daarmee voor het - internationale - bedrijfsleven. EVO en Fenedex maken zich zorgen.

Protectionistisch

In EVO Logistiek nummer 3, die deze week verschijnt, een artikel over het 'gure klimaat' in Europa en een overzicht van protectionische maatregelen die landen momenteel nemen.

Naar binnen gekeerd

"Het populisme dat je in verschillende landen ziet opkomen, zorgt ervoor dat mensen een naar binnen gekeerde blik krijgen, een xenofobe houding waaruit een angst voor de toekomst spreekt. Die houding, die mentaliteit, is niet goed. Zeker niet voor Nederland", zegt Joost Sitskoorn, senior manager Vervoer en adjunct-directeur bij EVO in het artikel. Volgens hem "ondermijnen handelsbelemmeringen de Europese gedachte".

Lees het hele artikel "We zijn de verkeerde weg ingeslagen" in bijgaand pdf.