19-06-2014  Het is goed nieuws voor bedrijven dat het kabinet de verbreding van de A27 doorzet. Dat stellen verladersorganisatie EVO en Transport en Logistiek (TLN) donderdag.

Woensdag bleek tijdens een debat in de Tweede Kamer dat het kabinet de verbreding van de A27 doorzet. Dit ondanks bezwaren van D66, GroenLinks, de Partij van de Dieren en de ChristenUnie. Ook een uitstel van de bouw is wat betreft de regeringspartijen niet aan de orde.

Vasthoudendheid

Die vasthoudendheid van het kabinet is goed nieuws voor bedrijven, stellen EVO en TLN. Volgens hen vraagt de huidige economische groei om investeringen in knooppunten.

Hoewel verkeerskundigen en economische analyses de verbreding van de A27 bij Amelisweert naar twee keer zeven banen onderschrijven, ligt het project politiek gevoelig. In debatten over infrastructuurgelden komt de verbreding dan ook ieder half jaar aan de orde. EVO en TLN steunen de visie van de PvdA, die stelt dat het nu tijd is voor duidelijkheid. Deze duidelijkheid werd in het debat dan ook gegeven, aldus de organisaties.