Groningen tijdelijk centrum duurzame mobiliteit in Europa

International Cargo Bike Festival en de zesde Europese Conferentie over Duurzame Stedelijke Mobiliteit zijn van 14 tot 19 juni in Groningen te bezoeken.

Groningen organiseert samen met regionale partners twee conferenties waar duurzaam stedelijk vervoer en een emissievrije binnenstad centraal staan. Van 14 tot 19 juni zijn de twee belangrijke conferenties International Cargo Bike Festival en de zesde Europese Conferentie over Duurzame Stedelijke Mobiliteit te bezoeken. Groningen is als middelgrote stad een voorbeeld voor honderden vergelijkbare Europese steden, die met dezelfde verkeersuitdagingen te maken hebben op het gebied van leefbaarheid van (binnen-)steden.

International Cargo Bike Festival

Het thema van het International Cargo Bike Festival is dit jaar Delivering Happiness. Van 14 tot en met 16 juni vindt deze conferentie plaats op het Suikerfabriekterrein in Groningen. Professionals wisselen hier onder andere informatie uit over het goederenvervoer per fiets. Zondag is de entree gratis voor iedereen. Meer informatie over het International Cargo Bike Festival.

 

Europese Conferentie over Duurzame Stedelijke Mobiliteit

Op deze Europese conferentie presenteert de Europese Commissie nieuwe richtlijnen voor het opstellen van duurzame stedelijke mobiliteitsplannen. 17 en 18 juni is dit evenement te bezoeken in congrescentrum De Oosterpoort in Groningen. Meer informatie over de Europese Conferentie over Duurzame Stedelijke Mobiliteit.

Onze opleidingsadviseur Gabriëlla
Contact

Hulp nodig bij het kiezen van een opleiding?

Gabriëlla en de andere opleidingsadviseurs helpen je graag verder