25-04-2012  Lokale politici in de stad Groningen willen nieuwe impulsen voor de binnenstedelijke bevoorrading. Dit werd duidelijk op een expertmeting van lokale politici met een deskundigenpanel, waar ook EVO was vertegenwoordigd.

Minder aandacht

Groningen liep een aantal jaren geleden voorop in het beleid om een optimale bevoorrading van de binnenstad mogelijk te maken. Zo werd een busbaan op het Zuiderdiep opengesteld voor bevoorradend verkeer en werd er een regeling ontworpen voor bedrijven die zendingen bundelen om langer in het voetgangersgebied te kunnen bevoorraden. Na verloop van tijd nam de politieke aandacht voor stedelijke bevoorrading echter af.

Horeca

Op de expertmeeting hebben deelnemende partijen diverse suggesties gedaan voor initiatieven op het gebied van stedelijke bevoorrading. EVO adviseerde de politici bijvoorbeeld om werk te maken van een ontheffingsregeling voor venstertijden die de bevoorrading van de horeca in het centrum kan verbeteren.

Bouwwerkzaamheden

Daarnaast drong EVO er bij de politici op aan plannen te ontwikkelen voor een goede bevoorrading tijdens de grote bouwwerkzaamheden die in de stad gaan plaatsvinden. De hinder voor het bevoorradend verkeer moet tijdens deze periode, waarin er in een aantal straten in het centrum tramrails worden aangelegd, beperkt blijven aldus EVO.

Na de expertmeeting lieten diverse politieke partijen weten veel te zien in hernieuwde initiatieven van de gemeente op het gebied van binnenstadsbevoorrading.