03-03-2014  In opdracht van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland organiseert het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering een uitgaande missie naar Brazilië van 30 maart tot en met 4 april. De handelsmissie staat open voor Nederlandse bedrijven die producten en/of diensten bieden in urban mobility en intelligent transport systems (ITS). De missie vindt plaats in de eerste week van april en valt samen met het bezoek van staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu.

Starters International Business

De missie wordt georganiseerd in het kader van het programma Starters International Business (SIB), dat als primair doel heeft het stimuleren van duurzame internationalisering van internationaal onervaren mkb-bedrijven. Meer informatie over SIB is te vinden op de RVO-website.

Programma

Een intensief programma met zowel inhoudelijke evenementen als informele netwerkgelegenheden biedt de deelnemers uitgebreid de kans om contacten te leggen die moeten leiden tot toekomstige opdrachten. Het programma ziet er in grote lijnen als volgt uit:

  • 30 maart: vertrek naar en aankomst in Rio de Janeiro
  • 31 maart: briefing, matchmakingbijeenkomst, collectieve bezoeken
  • 1 april: collectieve bezoeken, individuele matchmaking, ’s avonds netwerkreceptie
  • 2 april: vlucht naar São Paulo, collectieve bezoeken, Holland Borrel (op beurs Intermodal South America)
  • 3 april: seminar/workshop duurzame mobiliteit in aanwezigheid van staatssecretaris Mansveld van Infrastructuur en Milieu
  • 4 april: follow up afspraken, evaluatie, ’s avonds vertrek naar Nederland

Deelname

EVO-leden kunnen hun interesse kenbaar maken door een e-mail te sturen aan jbruin@nchnl.nl. Deelname aan deze handelsmissie bedraagt 450 euro, exclusief btw. Reis- en verblijfkosten zijn voor eigen rekening. De aanmelding sluit op 7 maart.