Handelsmissie naar Marokko: kansen voor transport & logistiek

Aanmelden voor de missie is nog mogelijk

17-04-2018  Voor Nederlandse transport- en logistiek-bedrijven liggen er volop kansen in Marokko. Tot die conclusie komen de onderzoekers Mr. Marco Rensma  en Saad Haamoumi in hun recent gepubliceerde studie over de Transport & Logistiek-sector in Marokko. Van 8 tot en met 11 mei is er een handelsmissie naar Marokko, waarvoor nog kan worden ingeschreven.

De Marokkaanse economie groeide de afgelopen tien jaar gemiddeld zo’n 4 procent per jaar. Mede daardoor is Marokko inmiddels de zesde economie van Afrika en daarbij spelen transport en logistiek een cruciale rol. De onderzoekers Rensma (Barendrecht) en Haamoumi (Casablanca) spreken in hun rapport dan ook de verwachting uit dat het internationale transport van en naar Marokko de komende jaren nog verder zal groeien. Dat biedt interessante kansen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Beurs

De Nederlandse ambassade in Marokko steunt daarom een handelsmissie naar de Logismed transportbeurs in Marrakech, die van 8 tot en met 11 mei wordt gehouden. Onderdeel van de missie is het Engelstalige seminar ‘Dutch Transports & Logistic opportunities in Morocco’ (op dinsdag 8 mei) en een driedaags bezoek (van woensdag 9 tot en met vrijdag 11 mei) aan de Logismed-beurs zelf. Meer informatie over de handelsmissie (waarvoor nog kan worden ingetekend) is in te winnen via Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Het is dit jaar de zevende editie van Logismed. De internationale logistieke beurs wordt dit jaar samen gehouden met het Europese logistieke congres Eurolog.

Download de studie over de Transport & Logistiek-ontwikkelingen in Marokko

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder