03-02-2017  Voor ondernemers die zijn geïnteresseerd in zakendoen in Texas wordt van 20 tot en met 22 maart een handelsmissie georganiseerd naar Houston, de logistieke hub van de Verenigde Staten.

Kunstharsen

Texas staat bekend om zijn olie- en gasindustrie. Houston is de energiehoofdstad van de wereld met meer dan 5000 bedrijven en ongeveer 100.000 werknemers in de regio. De komende jaren wordt in Houston voor meer dan 50 miljard dollar aan kunstharsfabrieken gebouwd. Deze fabrieken produceren plastic resins (kunstharsen), die vervolgens een opslag-, verpakkings- en transportvraag richting Zuid-Amerika, Azië en Europa geven.

Kansen voor Nederlandse bedrijven

Door deze ontwikkelingen ontstaan kansen voor Nederlandse bedrijven met ervaring en kennis op het gebied van packaging, gericht op plastic resins, chemical warehousing - ISO tanks en third party logistics, met een speciale focus op het transport van containers.

Samenwerking

Op het programma van de driedaagse handelsmissie staan onder meer bezoeken aan bedrijven die openstaan voor samenwerking op het gebied van opslag, verpakking en transport van kunstharsen, netwerkbijeenkomsten en een rondleiding door de haven van Houston. Ook kunnen deelnemers de beurs ‘World Petrochemical Conference’ in Houston bezoeken.