Handhaving Saoedische importregelgeving plastic verpakkingen uitgesteld

'Fase 2' pas 1 september 2019 in werking

30-01-2019  De Saoedische regelgeving voor plastic wegwerpproducten en verpakkingsmateriaal die vallen in ‘fase twee’ is uitgesteld tot 1 september 2019. Dit meldt de Nederlandse Ambassade in Riyad op basis van gesprekken met SASO, die organisatie die verantwoordelijk is voor uitvoering van de wetgeving.

In fase twee vallen verpakkingsmaterialen zoals bubbelplastic, krimpfolie, plastic bestek en broodzakken. SASO wil de extra tijd gebruiken om onderzoek te doen naar de effecten van regelgeving. SASO zou ook bereid zijn om plastic uit te zonderen die in een B2B-situatie wordt gebruikt en waarvoor al een regeling bestaat om het afval in te zamelen en te recyclen.
Ook zouden bedrijven geen Oxo-logo op krimp- en rekfolie te hoeven printen, zolang ze bij de inklaring een certificaat van de plasticleverancier kunnen overhandigen. Met het Oxo-logo kan (biologisch) afbreekbaar plastic worden herkend.

De wetgeving voor de import van plastic wegwerpproducten en verpakkingsmateriaal wordt gefaseerd ingevoerd. In december 2017 is al regelgeving voor producten in ‘fase 1’, plastic tasjes en tafelzeil, ingevoerd. ‘Fase 2’ gaat op 1 september in. ‘Fase 3’, met producten als plastic wegwerphandschoenen en geweven plastic tassen, gaat op 1 augustus 2019 in.

Meer informatie is te vinden op de SASO website.

Onze ledenadviseur Alice
Contact

Vragen over internationaal ondernemen?

Alice en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder