Goed ventileren zorgt voor een gezondere werkomgeving

Leestijd 1 minuut

11-10-2021  Werkgevers zijn verplicht te zorgen voor een gezonde en veilige werkomgeving. Onderdeel daarvan is onder meer het waarborgen van gezonde lucht in de werkomgeving. Daarom heeft het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport vandaag de handleiding ‘Ventileren zo gedaan’ beschikbaar gesteld met daarin 5 basistips voor het verbeteren van de ventilatie in bedrijven. De tips zijn bedoeld voor eigenaren en beheerders van gebouwen.

Medewerkers kunnen bij slecht geventileerde ruimtes te maken krijgen met klachten zoals vermoeidheid, hoofdpijn en duizeligheid. Ook virusdeeltjes kunnen zich sneller verspreiden en zo zorgen voor een hoger ziekteverzuim en oplopende verzuimkosten. Genoeg redenen dus voor het kritisch bekijken van de werking van het ventilatiesysteem. Goed ventileren zorgt voor een gezond binnenklimaat in gebouwen en daarmee voor een werkomgeving die gezonder is voor werknemers.

De 5 tips gaan in op de verschillende manieren van ventileren en zijn goed uitvoerbaar en uit te leggen in diverse soorten bedrijven. Enkele voorbeelden van te nemen maatregelen zijn:

  • Laat niet te veel mensen in een ruimte;
  • Zet vensters en luchtroosters op een kier indien mogelijk;
  • Maak goed gebruik van een CO2-meter als je die hebt.
Onze ledenadviseur Martijn
Contact

Vragen over vervoer?

Martijn en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder