Haven Shanghai heeft beste verbindingen

Rotterdam en Antwerpen ook in top 10 van UNCTAD

12-08-2019  De haven van Shanghai is door de United Nations Conference on Trade and Development (UNCTAD) uitgeroepen tot de best verbonden haven ter wereld. De Chinese haven scoorde op de ranglijst 134 punten en is daarmee koploper. Daarna komen de havens van Singapore (124 punten), Pusan (ook Busan genoemd) in Zuid-Korea (114,45 punten) and Ningbo in China (114,35 punten).

Andere havens in de top 10 zijn die van Antwerpen (94 punten) en Rotterdam (93 punten). In de top 20 zitten geen havens uit Afrika, Noord- en Zuid-Amerika en Oceanië, waaruit blijkt dat de havens met de beste verbindingen zich in Azië en Europa bevinden. De haven van Piraeus in Griekenland, eigendom van het Chinese staatsbedrijf COSC, is in het Middellandse Zeegebied de best verbonden haven.

 

Sleutel

“Het functioneren van een haven is een kritische factor die de hoogte van de transportkosten – en in het verlengde daarvan – de concurrentiepositie bepaalt”, vertelt Shamika N. Sirimanne, directeur Technology and Logistics van UNCTAD. “Efficiënte en goed verbonden containerhavens met frequente en directe verbindingen zijn de sleutel om de kosten van goederenvervoer te verlagen en duurzaam te groeien.”

Lees het hele artikel en bekijk de scorelijst met alle havens.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder