Betrouwbare informatie over aankomst van schepen in de haven

Leestijd 2 minuten

9-4-2021  Havenbedrijf Rotterdam, dochteronderneming Portbase en 5 deepseaterminals* hebben een real-time digitaal overzicht van aankomsttijden ontwikkeld om verladers, vervoerders en andere marktpartijen actueel inzicht te bieden in de aankomsttijden van schepen. Aanleiding hiervoor is de stremming van het Suezkanaal, waardoor veel zeeschepen vertraging hebben opgelopen. Omdat schepen vertraagd en kort achter elkaar arriveren in Rotterdam, zijn er veel verschuivingen in de planningen. Daardoor bestaat bij marktpartijen veel onduidelijkheid over de verwachte aankomst van schepen.

Verladers, vervoerders en eindontvangers van goederen kunnen vanaf vandaag vroegtijdig zien wanneer welke schepen gepland zijn om in Rotterdam behandeld te worden. Het overzicht op de website van Portbase is volgens de initiatiefnemers uniek omdat het marktpartijen in één centraal overzicht rechtstreeks inzicht biedt in de terminalplanningen van alle deepseaterminals in de haven van Rotterdam. Daardoor biedt deze website de meest betrouwbare informatie over aankomst van schepen in de haven.

Gratis toegankelijk

De website is voor iedereen gratis toegankelijk, werkt zonder inlog en kijkt verder vooruit dan andere traceerwebsites. Die bieden doorgaans maximaal 48 uur vooruit inzicht en zijn minder betrouwbaar omdat zij geen toegang hebben tot de terminalplanning. Bezoekers van de website kunnen er ook informatie vinden over traceermogelijkheden nadat lading is gelost in de haven van Rotterdam.

Vooralsnog wordt de real-time online service aangeboden tot en met zondag 9 mei.

*Alle deepseaterminals in de haven van Rotterdam participeren in deze samenwerking: APMT (terminals 1 en 2), ECT (Delta- en Euromax-terminals) en RWG.

Klik hier voor het realtime overzicht.