Hefbrug Boskoop afgesloten in mei en zomer

Zomerperiode beste tijd voor afsluiting

20-02-2020  De hefbrug in Boskoop wordt na de lange onverwachte afsluiting eind 2019 twee keer opnieuw afgesloten voor werkzaamheden. De eerste afsluiting is in het weekend van 2 en 3 mei. Er is dan geen weg- en vaarverkeer mogelijk. In de zomer duurt de afsluiting langer: van 12 juli tot en met 8 augustus.

Als evofenedex waren wij betrokken bij het overleg met de provincie Zuid-Holland en andere belanghebbenden over de periodes van de afsluiting. Hoewel het erg ongelukkig is dat er opnieuw hinder is voor het wegverkeer en de binnenvaart, is de afsluiting in de zomerperiode de beste keuze.

Details werkzaamheden

De huidige staat van de rechthoudkabels vormt een risico voor de beschikbaarheid van de brug voor het scheepvaartverkeer. Het vervangen van deze kabels is voorzien op zaterdag 2 en zondag 3 mei. Door deze werkzaamheden is de brug het hele weekend afgesloten voor wegverkeer en scheepvaart.

Het vervangen van de kooiladders, hijs- en neerhaalkabels en conserveringswerkzaamheden zijn gepland van zondag 12 juli tot en met zaterdag 8 augustus. Hierbij is rekening gehouden met een onzekerheidsmarge van vijf dagen. Het vervangen van de hijs- en neerhaalkabels staat voor het weekend van 18 en 19 juli en heeft ook een volledige weg- en vaarwegstremming tot gevolg.

Bloktijden

De vaarweg is beschikbaar tijdens vastgestelde tijden, ook wel bloktijden genoemd. Bij het bepalen van de bloktijden en het bedienen van de pontonbrug houdt de provincie Zuid-Holland rekening met vraag en aanbod van schepen. De bloktijden zijn afgestemd op de bedientijden van de spoorbruggen in Gouda voor de vaart van lege containerschepen van de Julianasluis naar het Alpherium in Alphen aan den Rijn. De provincie Zuid-Holland stemt de bloktijden af met de verlader van de containerschepen en BLN Schuttevaer.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de webpagina van de provincie Zuid-Holland.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder