Hefbrug Boskoop binnenkort afgesloten vanwege onderhoudswerk

Planning werkzaamheden moet overlast voor weg- en vaarverkeer beperken

15-04-2020  De provincie Zuid-Holland gaat opnieuw werkzaamheden uitvoeren aan de hefbrug Boskoop. Daardoor is de brug op 2 en 3 mei gesloten voor weg- en vaarverkeer. Van 12 juli tot en met 8 augustus is de brug afgesloten voor het wegverkeer. In overleg met onder meer ondernemers, belangenorganisaties en de gemeente is een planning opgesteld, om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

In verband met vervanging van de rechthoudkabels op 2 en 3 mei is de brug in dat weekend niet te gebruiken voor het weg- en vaarverkeer. De meeste aanvullende werkzaamheden zijn van 12 juli tot en met 8 augustus. In die periode is de brug helemaal afgesloten voor het wegverkeer.

Bloktijden

In het weekend van 18 en 19 juli kan er niet gevaren worden bij de hefbrug. Daarvoor en daarna wordt de hefbrug in bloktijden bediend. Tussen welke tijdstippen een doorvaart mogelijk is, wordt afgestemd met de bedientijden van de spoorbruggen in Gouda.

Kabels

De rechthoudkabels, die begin mei vervangen worden, zorgen ervoor dat de brug tijdens het bewegen niet scheef gaat hangen. In de periode vanaf 12 juli worden de bestaande kooiladders vervangen en worden veiligheidshekjes geplaatst. Ook de hijs- en neerhaalkabels worden vernieuwd en op een aantal plekken wordt een beschermende laag aangebracht tegen roest.

Op de website van de provincie Zuid-Holland is een pagina met meer informatie over de planning en de te verwachten hinder en werkzaamheden tijdens de zomerperiode.

Onze adviseur Mark
Contact

Vragen over vervoer?

Mark en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder