2 september 2011

De 11e HeftruckHeld is bekend; Ruud Nieuwenhuyzen is door Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie uitgeroepen tot Heftruckheld van de maand augustus. Ruud is al 21 jaar heftruckchauffeur bij de HEMA.

Instructeur

Patrick Brefeld, afdelingshoofd aankomst goederen en intern transport; “Ja, die Ruud kan goed trucken! Hij werkt nu 21 jaar bij de HEMA en zolang ik het me kan herinneren heeft hij nooit een ongeluk veroorzaakt. Hij is niet voor niets instructeur geworden.”

Het is belangrijk om vooraf aandacht te geven aan gevaarlijke situaties, hiermee kunnen ongevallen worden voorkomen. Als instructeur geeft Ruud opfriscursussen en ook de ‘oude rotten’ in het vak steken hier nog wat van op.

Heldentips

“Voor mij is veiligheid heel vanzelfsprekend” zegt Ruud, “het begint al als ik de deur uit ga. Nee, eigenlijk thuis al. Ik ben niet alleen zuinig op mijn spullen en mijn auto, ik ben ook zuinig op mezelf en mijn collega’s. Daarom toeter ik bijvoorbeeld bij alle kruisingen”.

Held in actie

Dit najaar staan er diverse activiteiten gepland in de HeftruckHeldencampagne. Roadshows voor bedrijven met een mix van praktisch heftruckrijden en interactieve workshops over heftruckveiligheid. Ook worden er lunchgesprekken georganiseerd waarin gezamenlijk de vraagstukken rondom heftruckveiligheid worden verkend. Ook staan er workshops op het programma waarin op een praktische manier heftruckveiligheid in kaart wordt gebracht.

Daarnaast is het altijd mogelijk om contact op te nemen met een veiligheidscoach, iemand die u verder kan helpen op het gebied van heftruckveiligheid. Voor meer informatie of om u aan te melden kunt u terecht op de website www.heftruckhelden.nl.

Campagne

De campagne, een initiatief van Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie, heeft als doel het veiligheidsbewustzijn te vergroten bij medewerkers die  werken met heftrucks, om zo het aantal ongevallen te verminderen. Er gebeuren jaarlijks namelijk zo’n 1700 ongevallen met interne transportmiddelen, waarvan 200 ernstig en soms helaas ook met dodelijke afloop.