02-09-2011  De elfde Heftruckheld is bekend: Ruud Nieuwenhuyzen is door Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie uitgeroepen tot Heftruckheld van de maand augustus. Nieuwenhuyzen is al 21 jaar heftruckchauffeur bij Hema.

Veiligheid vanzelfsprekend

‘Voor mij is veiligheid heel vanzelfsprekend’, zegt Nieuwenhuyzen, ‘Het begint al als ik de deur uit ga. Nee, eigenlijk thuis al. Ik ben niet alleen zuinig op mijn spullen en mijn auto, ik ben ook zuinig op mezelf en mijn collega’s. Daarom toeter ik bijvoorbeeld bij alle kruisingen’.Bewust veilig

Activiteiten

Dit najaar staan er diverse activiteiten gepland in de Heftruckheldencampagne. Roadshows voor bedrijven met een mix van praktisch heftruckrijden en interactieve workshops over heftruckveiligheid. Ook worden er lunchgesprekken georganiseerd waarin de vraagstukken rondom heftruckveiligheid worden verkend. Ook staan er workshops op het programma waarin op een praktische manier heftruckveiligheid in kaart wordt gebracht.

Campagne Heftruckhelden

De campagne Heftruckhelden is, een initiatief van Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie. De actie is opgezet om het veiligheidsbewustzijn te vergroten bij medewerkers die  werken met heftrucks, om zo het aantal ongevallen te verminderen. Er gebeuren jaarlijks namelijk zo’n 1700 ongevallen met interntransportmiddelen, waarvan 200 ernstig en soms helaas ook met dodelijke afloop.

Heftruckheld van Nieuwenhuyzen