1 juli 2011

De HeftruckHeld van juni is bekend! Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie hebben Peter Ploeg uitgeroepen tot Heftruckheld van de maand juni. Peter is heftruckchauffeur bij Kuehne en Nagel te Nieuwegein en rijdt al tien jaar zonder schade.

De winnaar

“Sommige jongens denken alleen aan snelheid” vertelt Martin Weijburg, de leidinggevende van Peter Ploeg, vertelt “Dan moet ik nog wel eens roepen: ‘Hé, gordeltje om!’ Maar bij Peter niet. Híj weet snelheid met veiligheid te combineren.” Peter heeft vanaf het begin van de uitreiking een glimlach om zijn mond. Veilig werken is voor hem vanzelfsprekend. Peter geniet nu van alle waardering en de uitverkiezing tot HeftruckHeld van de maand. “Dit motiveert enorm” zegt hij.

Heldentips van Peter

“Voordat je een trailer laadt is het goed om de binnenwanden van de trailer te controleren. Soms steekt er een stuk ijzeren strip uit waar de lading op kan blijven hangen. Daarom doe ik mijn verlichting altijd aan. Maar ook de pallets moet je goed bekijken. Er kan bijvoorbeeld een klos onderuit liggen. En bij het stapelen moet je er rekening mee houden dat het niet alleen bij het laden goed gaat. Later moet een collega er namelijk ook nog een stuk mee rijden.”

Over de campagne

De campagne, een initiatief van Gezond Transport, de Arbeidsinspectie en EVO, manifesteert zich de komende maanden op diverse locaties in het land. Zo zijn eind juli een aantal Helden aanwezig zijn op het Truckstar Festival in Assen en in november wordt de HeftruckHeld van het Jaar verkozen.

Met deze campagne willen de initiatiefnemers het veiligheidsbewustzijn vergroten bij medewerkers die  werken met heftrucks om zo het aantal ongevallen te verminderen.

Meer informatie of zelf een HeftruckHeld aanmelden? Kijk op de HeftruckHelden website