01-07-2011  Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie hebben Peter Ploeg uitgeroepen tot Heftruckheld van de maand juni. Ploeg is heftruckchauffeur bij Kuehne en Nagel in Nieuwegein en rijdt al tien jaar zonder schade.

‘Sommige jongens denken alleen aan snelheid’, vertelt Martin Weijburg, de leidinggevende van Ploeg. ‘Dan moet ik nog wel eens roepen: hé, gordeltje om!. Maar bij Peter niet. Híj weet snelheid met veiligheid te combineren.’

Ploeg geniet nu van alle waardering en de uitverkiezing tot Heftruckheld van de maand. ‘Dit motiveert enorm’.

Hij heeft wel een paar tips. ‘Voordat je een trailer laadt, is het goed om de binnenwanden van de trailer te controleren. Soms steekt er een ijzeren strip uit waar de lading op kan blijven hangen. Daarom doe ik mijn verlichting altijd aan. Maar ook de pallets moet je goed bekijken. Er kan bijvoorbeeld een klos onderuit liggen. En bij het stapelen moet je er rekening mee houden dat het niet alleen bij het laden goed gaat. Later moet een collega er namelijk ook nog een stuk mee rijden.’

De campagne Heftruckhelden, een initiatief van Gezond Transport, de Arbeidsinspectie en EVO, manifesteert zich de komende maanden op diverse locaties in het land. Eind juli is een aantal helden aanwezig op het Truckstar Festival in Assen en in november wordt de HeftruckHeld van het Jaar verkozen.

Met de campagne willen de initiatiefnemers het veiligheidsbewustzijn vergroten bij medewerkers die  werken met heftrucks om zo het aantal ongevallen te verminderen.