01-06-2011 Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie hebben op 1 juni Jan Bos uitgeroepen tot Heftruckheld van de maand mei.

Bos is full time heftruckchauffeur bij Nutricia, producent van baby-, kinder- en medische voeding te Zoetermeer. De verkiezing is onderdeel van de campagne die is opgezet om de veiligheid in magazijnen te vergroten.

Bos is aangemeld door zijn teamleider Ivar Wesbeek en zijn collega’s. Volgens hen is Bos de terechte winnaar. ‘Vooral zijn durf om collega’s aan te spreken op onveilig gedrag en zijn oog voor onregelmatigheden die de veiligheid negatief beïnvloeden, zoals deuken in stellingen, zijn sterke eigenschappen. Hij maakt nooit ongelukken, denkt mee en komt met oplossingen en ideeën om het werk veiliger te maken’.

De campagne Heftruckhelden is een initiatief van Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie. Sinds de start melden steeds meer bedrijven goede heftruckchauffeurs aan die veilig, efficiënt en schadevrij rijden en hiermee een voorbeeld zijn voor hun collega’s.

De jury kiest elke maand een nieuwe Heftruckheld uit de aanmeldingen. De overige genomineerden die voldoen aan de gestelde criteria blijven meedingen in de volgende maanden. In november wordt er gestreden om de titel Heftruckheld van het Jaar.

De campagne is te volgen op de heftruckhelden-site.