Zoetermeer, 3 oktober 2011

De 12e HeftruckHeld is bekend!
Patrick Scheenhart is deze maand uitgeroepen tot HeftruckHeld van de maand september door Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie.

Patrick is heftruckchauffeur bij Greif B.V. te Vreeland.

Heldentip

“Hoe het komt dat ik geen brokken maak? Ik denk omdat ik het hier hartstikke naar mijn zin heb!” zegt Patrick, “doordat ik plezier in mijn werk heb, niet afgeleid word door irritaties of conflicten kan ik me beter concentreren”.

Verantwoordelijkheid

“Mensen verantwoordelijkheid geven werkt ook sfeerverhogend”, voegt Patrick’s chef, Chris, toe. Als tien mensen verantwoordelijk zijn voor een deel van de fabriek dan schuiven ze het op elkaar af. Maar heeft één persoon de verantwoordelijkheid, dan zie je dat er minder conflicten zijn en het beter loopt. Patrick ziet zijn deel van het magazijn echt als zíjn toko. Het is dan ook altijd opgeruimd, overzichtelijk en met toegankelijke vluchtwegen en dus veilig. Daarbij bereidt hij zijn werk ook nog eens goed voor en werkt hij heel nauwgezet.”

Held in actie

Bij RTL Transportwereld staat oktober in het teken van Heftruckveiligheid. In de uitzendingen, die op de vier zondagen in oktober uitgezonden worden, vult de HeftruckHeldencampagne telkens een item over heftruckveiligheid. Telkens belicht een deskundige aan de hand van Youtube-filmpjes een ongeval. Daarnaast worden de Helden nog eens gepresenteerd. De kijker kan stemmen wie de HeftruckHeld van het jaar wordt.

De activiteiten die dit najaar gepland staan in de HeftruckHeldencampagne zijn terug te vinden op onze site www.heftruckhelden.nl. Roadshows voor bedrijven met een mix van praktisch heftruckrijden en interactieve workshops over heftruckveiligheid. Ook worden er lunchgesprekken georganiseerd waarin gezamenlijk de vraagstukken rondom heftruckveiligheid worden verkend. En staan er workshops op het programma waarin op een praktische manier heftruckveiligheid in kaart wordt gebracht.

Bovendien is het altijd mogelijk om contact op te nemen met een veiligheidscoach, iemand die u verder kan helpen op het gebied van heftruckveiligheid.

Campagne

De campagne, een initiatief van Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie, heeft als doel het veiligheidsbewustzijn te vergroten bij medewerkers die  werken met heftrucks, om zo het aantal ongevallen te verminderen. Er gebeuren jaarlijks namelijk zo’n 1700 ongevallen met interne transportmiddelen, waarvan 200 ernstig en soms helaas ook met dodelijke afloop.