30-09-2011  Bij het tv-programma RTL Transportwereld staat oktober in het teken van heftruckveiligheid. In de uitzendingen die op de 4 zondagen in oktober worden uitgezonden, vult de Heftruckhelden-campagne telkens een item over heftruckveiligheid.

In elke uitzending belicht een deskundige aan de hand van Youtube-filmpjes een ongeval. Daarnaast worden de Helden nog eens gepresenteerd. De kijker kan stemmen wie de Heftruckheld van het jaar wordt.

Activiteiten

De activiteiten die dit najaar gepland staan in de Heftruckhelden-campagne zijn terug te vinden op onze site www.heftruckhelden.nl.

Roadshows, lunchgesprekken en workshops

Zo worden er roadshows georganiseerd voor bedrijven met een mix van praktisch heftruckrijden en interactieve workshops over heftruckveiligheid. Ook worden er lunchgesprekken georganiseerd waarin gezamenlijk de vraagstukken rondom heftruckveiligheid worden verkend en staan er workshops op het programma waarin op een praktische manier heftruckveiligheid in kaart wordt gebracht.

Veiligheidscoach

Bovendien is het altijd mogelijk om contact op te nemen met een veiligheidscoach, iemand die u verder kan helpen op het gebied van heftruckveiligheid.

Campagne Heftruckhelden

De campagne Heftruckhelden, een initiatief van EVO, Gezond Transport en de Arbeidsinspectie, heeft als doel het veiligheidsbewustzijn te vergroten bij medewerkers die werken met heftrucks, om zo het aantal ongevallen te verminderen. Er gebeuren jaarlijks namelijk zo’n 1700 ongevallen met interntransportmiddelen, waarvan 200 ernstig en soms helaas ook met dodelijke afloop.

Uitzendingen

De uitzendingen op RTL 7 zijn gepland op zondag 2, 9, 16 en 23 oktober om 17.00 uur. Ze worden herhaald op zaterdag 8 ,15 ,22 en 29 oktober, eveneens om 17.00 uur.