24-10-2011  Elk jaar gebeuren er zo’n 1700 ongevallen met interntransportmiddelen. Gezond Transport, EVO en de Arbeidsinspectie zijn daarom vorig jaar gestart met de campagne Heftruckhelden. Hiermee willen zij het veiligheidsbewustzijn vergroten bij alle medewerkers die werken met heftrucks. Dit najaar staan diverse activiteiten op het programma:

Nederlands Kampioenschap Intern Transport

Iedere maand is er een Heftruckheld van de maand gekozen. Zij strijden op het NKIT (Nederlands Kampioenschap Intern Transport) op 5 november voor de titel Heftruckheld van het Jaar.

Roadshow

In november wordt de ‘Heftruckhelden Roadshow’ georganiseerd, met veiligheid als rode draad. Het is een mix van praktisch heftruckrijden en interactieve workshops over heftruckveiligheid, bedoeld voor chauffeurs, magazijnmedewerkers en leidinggevenden.

Lunches

In de komende maanden worden Heftruckhelden-lunches georganiseerd voor ondernemers en het middenkader. Deelnemers kunnen vraagstukken rondom heftruckveiligheid verkennen en bespreken.

Workshops

De Heftruckhelden-workshop is bedoeld voor het middenkader. Het gaat hier om het overbrengen van veiligheid bij de chauffeurs op een praktische manier.