16-02-2012  wehkamp.nl in Dedemsvaart heeft de veiligheid van heftruckchauffeurs hoog in het vaandel staan. Het online warenhuis laat zijn werknemers vandaag en morgen daarom meedoen aan de Heftruckhelden roadshow van EVO en Gezond Transport. Dit is een mix van praktisch heftruckrijden en workshops over heftruckveiligheid. Op die manier wil wehkamp.nl het veiligheidsbewustzijn van directie, leidinggevenden en werknemers in het magazijn vergroten.

Quiz

De show begint met een korte introductie, waarna de werknemers in groepen uiteen gaan voor de verschillende onderdelen van het programma, waaronder een interactieve quiz over de veiligheid, eisen en gevaren rondom de heftruck.

Certificaat

Na afloop wordt het geleerde kort besproken en krijgen de deelnemers een certificaat. Voor leidinggevenden is er een toolbox. De show en de workshops worden gegeven door deskundigen, onder wie de adviseurs en opleiders van Gezond Transport en EVO.

Campagne

De roadshow is onderdeel van de campagne Heftruckhelden van EVO, Gezond Transport en de Inspectie van SZW. De campagne moet het veiligheidsbewustzijn vergroten bij medewerkers die  werken met heftrucks, om zo het aantal ongevallen met heftrucks in het magazijn drastisch te verminderen. Jaarlijks gebeuren er zo’n 1700 ongevallen met interntransportmiddelen, waarvan 200 ernstig en enkele met dodelijke afloop.