Help, de bestuurderskaart is in beslag genomen

Ledenservice geeft hulp bij het terugkrijgen van de bestuurderskaart

11-07-2018  Een bestuurderskaart in de vrachtauto laten liggen kan vervelende gevolgen hebben. Om deze terug te krijgen moet er in sommige gevallen een nieuwe worden aangevraagd, zo merkte een ondernemer die contact opnam met onze ledenservice.

“Tijdens de vakantie van onze chauffeur lag zijn bestuurderskaart nog in de vrachtauto. Zijn vervanger werd bij een controle in België aangehouden. Daarbij werd de bestuurderskaart van onze vakantievierende collega in beslag genomen. Hoe krijgen we die terug?”

Persoonlijke document

“Het is van belang om nooit een bestuurderskaart in de auto te laten liggen. De bestuurderskaart is een persoonlijk document. Handhaving kan deze situatie daarom aanmerken als fraude aangezien de eigenaar van de bestuurderskaart niet in het voertuig aanwezig is.

Indien een bestuurderskaart in beslag wordt genomen, wordt deze opgestuurd naar KIWA NV. Indien de oude bestuurderskaart ongeldig wordt verklaard, dan dient er een nieuwe bestuurderskaart aangevraagd te worden bij KIWA.”

Tweede bestuurderskaart

“Middels een Europese registratie worden alle afgegeven bestuurderskaarten bijgehouden. Hierdoor kan er niet meer dan één geldige bestuurderskaart door een bestuurder worden gebruikt. Het gebruik van een tweede bestuurderskaart wordt gezien als een zware overtreding, en er wordt dan ook zwaar op beboet in zowel binnen- en buitenland.”

Loop jij ook ergens tegenaan of heb je advies nodig van onze ledenservice? Neem dan contact op via 079 - 34 67 346 of mail naar ledenservice@evofenedex.nl.

Onze ledenadviseur Martijn
Contact

Vragen over vervoer?

Martijn en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder