06-06-2016  Een webshop beginnen is niet zo moeilijk. Voor de opslag van artikelen is ook niet veel nodig. In de garage of op zolder een paar rekken neerzetten is voldoende. Als de zaken goed gaan, wordt het een kunst om het magazijn achter de winkel efficiënt te laten draaien.

Snel inboeken

Een efficiënt magazijn is niet alleen ingericht op het snel vinden van de artikelen die de klant vraagt. In EVO magazine zegt EVO-consultant Arjen Lagerweij het net zo belangrijk te vinden dat afgeleverde artikelen snel worden ingeruimd. “Als iedereen druk is met verzamelen en inpakken, wordt inboeken uitgesteld.  Die artikelen staan in het magazijn, maar administratief zijn ze nog niet op voorraad. Om inboeken net zoveel aandacht te geven als het verzendklaar maken, is in een groeiend magazijn een goede organisatie nodig.”

Veranderen

“Ondernemers blijven lang vasthouden aan de oorspronkelijke werkwijze in het magazijn, met het gevolg dat gebruiken inslijten. Het magazijn groeit en dat betekent dat er veel en over grote afstanden wordt gelopen; iedereen rent om de zendingen op tijd de deur uit te krijgen."

Vooral organisatie

"Dat is wel een moment om EVO in te schakelen om het magazijn op de rails te houden. We denken dan niet meteen in grootse automatiseringsprojecten, maar aan de organisatie”, aldus Lagerweij.

Gratis uw magazijn optimaliseren (download)

Wilt u meer weten over het efficient inrichten van uw magazijn? Neem dan contact op met een van onze bedrijfsadviseurs uit uw regio voor een vrijblijvend gesprek.