Hendrik Algraweg Leeuwarden definitief dicht vanaf 15 december

Tegen het besluit staat bezwaar en beroep open

13-12-2017  De Hendrik Algraweg, de oude rondweg om Leeuwarden, gaat op 15 december om 19.00u definitief dicht. Dat heeft het college van B&W van Leeuwarden deze week besloten. Het besluit ‘onttrekking aan de openbaarheid’ wordt op donderdag bekend gemaakt. Tegen het besluit staat bezwaar en beroep open. 

Kritiek

Met de aanleg van de ‘Haak om Leeuwarden’ hebben de overheden in het verleden afgesproken om de Hendrik Algraweg af te sluiten. Dit besluit stuitte op kritiek van lokale ondernemers die na de afsluiting via de stadsring moeten rijden. Deze weg is minder geschikt voor het berijden van vrachtverkeer. Ondanks de bezwaren van het bedrijfsleven en evofenedex heeft het college besloten de weg toch af te sluiten.

Schrikhekken

De fysieke afsluitingen komen bij het kruispunt Goutum met de Hendrik Algraweg en bij de spoortunnel  halverwege de Hendrik Algraweg. Het deel van de Hendrik Algraweg tussen het spoor en de newtonweg blijft nog wel de route voor Landbouwverkeer. De afzetting van de Hendrik Algraweg en de afslagvakken richting Hendrik Algraweg bestaan uit zogenoemde barriers met schrikhekken. Met bebording zal worden aangegeven dat doorgaand verkeer niet meer mogelijk is.