06-09-2016  Veiligheidsadviseur van het Jaar Egbert van Heumen van IFF en runner up Margreet Oprel van DB Cargo, vertellen in EVO Logistiek over hun vak.

Hoe ziet het dagelijks leven van een veiligheidsadviseur eruit? Wat beweegt een veiligheidsadviseur en over welke competenties moet hij of zij beschikken? Nadat Egbert van Heumen in 2010 de cursus Veiligheidsadviseur bij EVO succesvol had afgerond, nam hij bij International Flavors & Fragrances (IFF) - een van de grootste producenten van geur- en smaakstoffen ter wereld - het stokje over van Frans Rijn, de toenmalige veiligheidsadviseur binnen het bedrijf. Lees meer over de wereld van Veiligheidsadviseur in het dit artikel van EVO logistiek.

Enquête

Bent u veiligheidsadviseur vervoer gevaarlijke stoffen en bent u benieuwd naar het wel en wee van uw vakgenoten? Doe dan mee aan de enquête van de Vereniging voor Veiligheidsadviseurs vervoer gevaarlijke stoffen (VVA). De enquête is anoniem en bestaat uit slechts negen vragen, rond de thema’s:

  • opleiding/vakkennis;
  • het vakgebied van de veiligheidsadviseur;
  • knelpunten en successen;
  • de beroepsvereniging VVA. 

De VVA, EVO en het vaktijdschrift Gevaarlijke Lading zijn benieuwd hoe de veiligheidsadviseur deze zaken ervaart in zijn/haar dagelijks werk. En wellicht kan deze informatie leiden tot nieuwe inzichten in of rond het werk. De resultaten van de enquête worden besproken in een artikel in Gevaarlijke Lading 6/2016. Wie geen abonnement heeft, kan aan het eind van de enquête adresgegevens invullen. Het betrokken nummer van het blad wordt dan gratis toegestuurd. Onder de deelnemers wordt een exemplaar van het ‘Jaarboek vervoer gevaarlijke stoffen over de weg 2017’ verloot.