30-11-2016  In de dagen voor de kerst krijgen miljoenen mensen een kerstpakket. Veel van deze pakketten worden geproduceerd bij Makro Kerstpakketten, al ruim 45 jaar een begrip in kerstpakkettenland. In EVO Logistiek nummer 6, legt logistiek manager Toon Bouhuis het logistieke geheim achter het kerstpakket bloot. 

Inpakcentrale

De inpakcentrale van Makro Kerstpakketten huist sinds 1990 in Duiven. Hier worden vandaag de dag meer dan 1,4 miljoen kerstcadeaus per jaar geproduceerd voor minstens vijfduizend klanten. Daarmee bedient Makro Kerstpakketten ongeveer een derde van de Nederlandse kerstpakkettenbranche.

Geen sinecure

Het inpakken van al deze pakketten is geen sinecure. In EVO Logistiek nummer 6, de laatste van dit jaar, die 8 december verschijnt, legt Toon Bouhuis, logistiek manager bij Makro Kerstpakketten, het logistieke geheim achter het kerstpakket bloot. Bouhuis: “Vroeger begon de echte piek in augustus, tegenwoordig begint die in september. En eigenlijk moet dat nog meer naar achteren. De planning wordt steeds krapper.”