14-10-2015 De jubileumeditie van de jaarlijkse Dag van het Magazijn bij EVO in Zoetermeer was een groot succes. Op 7 oktober hoorden ruim 150 deelnemers wat de ingrediënten zijn om een veiliger magazijn te krijgen en werden de winnaars van de prijs van het Veiligste Magazijn bekend gemaakt.

Effectief

Professor Jop Groeneweg, docent cognitieve psychologie aan de Universiteit van Leiden,  houdt zich bezig met onderzoek naar mogelijkheden voor de beheersing van de menselijke factor bij ongevallen. Volgens Groeneweg verandert de houding van mensen als ze direct worden afgerekend op hun gedrag. ‘Meer salaris werkt alleen op korte termijn, mensen moeten het echt belangrijk vinden waar ze samen aan werken. Om gedrag effectief te veranderen is rechtlijnigheid en consequent zijn van belang’, zei Groeneweg.

De winnaars

De verschillen tussen de genomineerden voor de prijs van het Veiligste Magazijn van Nederland zijn klein. Grondstoffenmagazijn AkzoNobel in Groot-Ammers en het distributiecentrum van Ceva Logistics in Oud-Gastel werden de winnaars. De verkiezing is een initiatief van BMWT, EVO, Sectorinstituut Transport en Logistiek, Tempo-Team en Logistiek.nl. Met de wedstrijd wordt het belang van een veilige en gezonde werkomgeving benadrukt.

Ceva

Bij Ceva Logistics is heel duidelijk dat veiligheid geheel geïntegreerd is in alle processen, het maakt intrinsiek onderdeel uit van de organisatie, men heeft veiligheid tussen de oren, en juist op de werkvloer. Ook de uitzendkrachten doe mee aan de diverse interne competities rond veiligheid en bovendien mag iedereen die een onveilige situatie opmerkt het werk stil (laten) leggen.

Akzo Nobel

Dat ook een klein bedrijf heel goed in staat is de prijs voor het veiligste magazijn te winnen bewijst AkzoNobel. Het heeft met minder dan 25 werknemers het hoge veiligheidsniveau prima voor elkaar kunnen krijgen. Controle en monitoring van de werkprocessen en veiligheid gebeurt door de eigen medewerkers en door het management. De eigen medewerkers doen dit door middel van een veiligheidsprogramma (behaviour based safety). Medewerkers houden elkaar hiermee in de gaten en waar nodig spreekt men elkaar aan op onveilige situaties. Zoiets kan je dus ook leren.