04-08-2016  Rijkswaterstaat werkt dit najaar aan de Oostsluis in Terneuzen. De sluis is daardoor gestremd van vrijdag 14 oktober 12.00 uur tot zondag 13 november 23.59 uur. De stremming veroorzaakt hinder op voor de scheepvaart: de gemiddelde wachttijd bedraagt naar verwachting 2 à 3 uur en kan bij grote drukte oplopen tot 10 uur.

Werkzaamheden

Op vrijdag 14 oktober om 12.00 uur start het wisselen van de sluisdeuren aan de kanaalzijde. De oude deuren worden vervangen door geconserveerde en gereviseerde deuren. Daarna krijgt de Oostsluis onder meer nieuwe besturing en worden de sluis en de bruggen geschikt gemaakt voor het bedienen op afstand vanuit de Nautische Centrale Terneuzen.

Maatregelen

Rijkswaterstaat neemt maatregelen om alles in goede banen te leiden, zoals afspraken over wachtplaatsen en extra scheepvaartbegeleiding door een van de patrouillevaartuigen van Rijkswaterstaat.

Onderhoud

De ombouw van de sluizen naar ‘bediening op afstand’ is onderdeel van het project Modernisering Objectbediening Zeeland (MOBZ). Rijkswaterstaat verbouwt de bruggen en sluizen in Zeeland zodat die op afstand bediend kunnen worden vanuit twee nautische centrales.