01-11-2016  De aannemer vervangt komend weekend lagers in een loopwiel van de Botlekbrug. Scheepvaart en wegverkeer ondervinden daar hinder van.

Stremming

Voor het testen van het wiel wordt de brug van zondagochtend 6 november van 0.00 tot 5.00 uur volledig gestremd voor het wegverkeer. Verkeer kan gebruikmaken van de Botlektunnel of de Spijkenisserbrug.

Gevaarlijke stoffen

Vervoerders van gevaarlijke stoffen wordt tijdens de afsluiting van de nieuwe Botlekbrug geadviseerd via de eilandenroute te rijden. Voor routeplichtige gevaarlijke stoffen is dat een verplichte route, voor niet routeplichtige gevaarlijke stoffen is dit de adviesroute.

Hoge scheepvaart

Tijdens de werkzaamheden, die duren van zaterdagochtend 5 november 2.00 uur tot zondagochtend 6 november 5.00 uur, is de vaarweg niet beschikbaar voor de hoge scheepvaart omdat de hijskraan zich op het westelijk hefdeel van de brug bevindt.

Lage scheepvaart

De vaarweg blijft wel beschikbaar voor de lage scheepvaart (< 14 m). Tijdens het uitvoeren van de hijswerkzaamheden zelf, alsmede tijdens de functioneringstests in de vroege zondagochtend, zal ook de lage scheepvaart tijdelijk worden gestremd.