evofenedex helpt je met het verduurzamen van je eigen logistiek

leestijd: 1 minuut

23-12-2021 Bedrijven die goederen (laten) vervoeren, moeten de CO2-uitstoot van hun logistieke activiteiten vaststellen en actief werken aan het verminderen hiervan. Dit staat in het Klimaatakkoord dat in 2019 is gesloten door de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven. Om bedrijven op weg te helpen met deze uitdaging organiseert evofenedex een drietal duurzaamheidswebinars.

Het doel is om in 2030 50% minder broeikasgassen uit te stoten. De maatregelen die de overheid invoert om die doelstelling te halen, volgen elkaar in een rap tempo op. Denk aan de aanscherping van de milieuzones per 1 januari 2022 en de invoering van zero-emissiezones in 2025. Ook wordt het gebruik van alternatieve brandstoffen gestimuleerd en komen er steeds meer stadshubs. 

Voorbereiden

Als bedrijf is het belangrijk na te denken over de consequenties van de maatregelen en snel de juiste beslissingen te nemen. Wachten is geen optie meer. Bedrijven komen in dat geval voor vele moeilijke keuzes te staan.

Kies je bijvoorbeeld voor waterstof, elektrisch of toch maar een ouderwetse diesel als je bestelauto aan vervanging toe is? Waar kan de chauffeur straks opladen? Wat als je een ouder voertuig hebt dat je nog wilt gebruiken? Mag dit straks nog wel de stad in? Zijn er subsidies voor het verduurzamen van een wagenpark? Allemaal vragen waar evofenedex je bij kan helpen. Met de kennis die je opdoet bij onze duurzaamheidswebinars kun jij praktisch aan de slag.

Duurzaamheidswebinars van evofenedex

Op 20 januari, 3 februari en 24 februari 2022 organiseert evofenedex 3 webinars. Schrijf je snel in en begin – of ga verder – met het verduurzamen van je logistiek. Na het volgen van de webinars ontvangen leden van evofenedex het certificaat Duurzaam Ondernemen.