23-01-2017  In een jaarlijks terugkerende samenwerking met Atradius gaat evofenedex op zoek naar de trends, knelpunten en verwachtingen van exporterende bedrijven in Nederland.
evofenedex brengt de vooruitzichten van exporterend Nederland in kaart. De resultaten van het Trends in Export-onderzoek geven een goed inzicht in de ontwikkelingen van de Nederlandse export. Naast een verwachte exportgroei of -daling, worden de grootste export-uitdagingen aangehaald en komen nieuwe potentiële markten direct naar voren. De rapporten van de afgelopen jaren geven dan ook een representatief beeld van exportontwikkelingen voor Nederland.

Concurrentiekracht

In de achttien voorgaande edities van Trends in Export heeft evofenedex veel export-ontwikkelingen onderzocht. Exporteurs hebben zich door de jaren onder andere uitgesproken over: de Azië-crisis, de invoering van de euro, krapte op de arbeidsmarkt, de opkomst van het internet en de groei van nieuwe exportmarkten. Dit jaar staat de concurrentiekracht van Nederland centraal. Welk ondernemersklimaat is noodzakelijk om de concurrentiekracht van Nederland te behouden en/of te verbeteren?

Medewerking Trends in Export 2017

Graag vragen wij exporterende leden van evofenedex om de Trends in Export-vragenlijst te beantwoorden. Dit kan via onderstaande button. Door de enquête in te vullen, helpt u mee de vooruitzichten van exporterend Nederland in kaart te brengen.

Trends in Export 2017 - vragenlijst

Maak kans op een Amazon Echo

Onder alle respondenten die het Trends in Export 2017-onderzoek invullen verloten wij een Amazon Echo. Met de Amazon Echo kunnen gebruikers muziek bedienen via een externe speaker, zaken op internet opzoeken, apparatuur in huis bedienen en producten bestellen op Amazon.

Nieuwsgierig naar de resultaten en conclusies van het onderzoek, kom dan 4 april naar het Trends in Export-evenement. Na 4 april is de gehele rapportage ook te downloaden op www.trendsinexport.nl. Namens Atradius en evofenedex alvast hartelijk dank voor uw medewerking.