“Ze zijn enorm gedreven en hebben plezier in het werk.”

Van 'achter de geraniums' naar achter het stuur

30-09-2021  Tekorten aan deskundige medewerkers zijn een immens probleem aan het worden voor het bedrijfsleven. Bij Rensa Family Company in Didam vonden ze de oplossing in 65 plussers van uitzendbureau 65Plus. “Ze zijn enorm gedreven en hebben plezier in het werk.”

Rensa Family Company is het logistieke hart van de Rensa Family, een groep van technische groothandelaren, die door het hele land materialen levert, vooral op het gebied van verwarming en ventilatie, sanitair en airconditioning. Met centrale magazijnen in Didam en Doetinchem heeft het bedrijf, verspreid over het land, talloze servicecentra, van waaruit de kleinere zendingen worden verzorgd. “We doen, als eigen vervoerder, algauw 120 ritten per dag”, zegt hoofd Transport Bob Lammers. “Twee jaar geleden zijn we begonnen met het zelf gaan wegbrengen van kleine pakketjes. Dat gaat best goed, we halen een bezorgpercentage van 99,8 procent.”

Regie

Volgens Dion Evers, teamleider transport bij Rensa Family Company, was er nog ruimte om de betrouwbaarheid van alle type bezorgingen op het gelijke hoge niveau te brengen. “Wij plannen hier heel zorgvuldig. Eerst zorgen we dat alles wat in de vrachtwagen moet – de lange of zware ladingen – wordt ingepland. Wat dan overblijft zijn de pakketjes; de bezorging daarvan hadden we uitbesteed, maar daar misten we regie. Toen hebben we besloten dat zelf te gaan verzorgen. Want we hanteren hier bij Rensa Family Company het motto: alles wat we zelf kunnen, doen we in principe beter.”

Eén van de belangrijkste pijnpunten was de bezorging van pakketjes op bouwplaatsen. Evers: “Die hebben vaak nog geen echt of in elk geval een onduidelijk adres, waardoor het vaak net even langer zoeken is.” En dus besloot Rensa de bezorging in eigen hand te nemen. Dat vroeg wel om een flexibele schil van bezorgers, want de levering van onderdelen en materialen is geen constante stroom. Tijdens vakanties en feestdagen is de vraag vaak minder groot.

Gemotiveerd

“We hebben eerst ook naar jongeren gekeken, in vakantietijd kan dat handig zijn, maar we kwamen ook in contact met uitzendbureau 65Plus, dat ons prima bleek te kunnen helpen”, vertelt Evers. “We hebben op elke servicelocatie zo’n drie mensen paraat, die allemaal één of twee dagen per week inzetbaar zijn. Veel van de chauffeurs vinden het zelfs zó leuk dat zij hebben aangegeven wel meer dagen te willen komen werken. Het zijn allemaal gepensioneerden, die ten eerste veel levenservaring meebrengen, maar ook heel gemotiveerd en betrouwbaar zijn. Ze maken zich op de weg ook niet zo snel druk, dat is een groot voordeel.” Rensa Family Company zorgt voor goede werkomstandigheden; er wordt gereden met Renaults van het type Master, die allemaal voorzien zijn van een automatische versnellingsbak, cruisecontrol en een achteruitrijcamera. “Daarnaast stemmen we ritten zorgvuldig af, zodat mensen niet in de problemen komen als er eens wat langer naar een adres of een bepaalde bouwplaats moet worden gezocht. Dat wordt erg gewaardeerd”, zegt Evers.

Geraniums

De achtergrond van de gepensioneerde Rensa Family Company-chauffeurs is volgens hem zeer divers. “We hebben een oud-politie-agent, een timmerman, een voormalig bedrijfsleider, juristen, van alles. Opvallend is dat veel mensen tijdens hun werkzame leven veel op de weg hebben gezeten. Het gaat ze vaak niet eens om het geld, ze hebben sowieso aow en een pensioen, meestal wat spaargeld. Het is meer dat ze klaar zijn met de geraniums, ze willen nog wat te doen hebben.”

Bob Lammers, overigens lid van de raad voor eigen vervoer, één van de elf thematische raden van evofenedex, onderschrijft het werkplezier van de oudere werknemers. “Ze zijn enorm gedreven, hebben plezier in het werk en het geld dat ze ermee verdienen zien ze als een extra funfactor. Daarvan gaan ze op vakantie of ze gaan iets leuks doen met kleinkinderen. Er is ook een medewerker die met dat geld een mancave heeft gebouwd. Maar voorop staat natuurlijk dat ze hun werk goed doen, we zijn daar heel tevreden over."

Meer weten?

Wil je meer weten over creatieve oplossingen om personeelstekorten op te vangen? Kom dan naar het kennisevent Mens&werk in de logistiek op 11 november in Zoetermeer of volg het online. We belichten belangrijke HR-thema’s als instroom & talentontwikkeling, duurzame inzetbaarheid en de wendbaarheid van organisaties. In één ochtend ben je volledig up-to-date met de trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt en krijg je tips en inzichten om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen. Ben jij er ook bij op 11 november?

Marinke
Contact

Vragen over de arbeidsmarkt?

Marinke en de andere juristen helpen je graag verder