01-03-2017 Door mee te doen aan de prijs Het Veiligste Magazijn zet elke onderneming een concrete extra stap richting een hogere veiligheid binnen de logistieke werkomgeving. Wie denkt dat alleen grote magazijnen in aanmerking komen voor de prijs, heeft het mis. Ook in kleinere magazijnen is het belang van veiligheid hoog, alleen de schaalgrootte varieert. Hierdoor speelt de bedrijfsomvang geen enkele rol bij de bepaling van de prijswinnaars.

Ga voor goud

Om de drempel tot deelname zo laag mogelijk te maken zijn er twee categorieën ingesteld: een voor magazijnen met 25 of minder (magazijn)medewerkers en een voor grotere magazijnen.

In elke categorie kunnen gouden, zilveren en bronzen beoordelingen behaald worden. Aan elke beoordeling is een geldbedrag gekoppeld; dat gaat om mooie bedragen:

  • Goud: € 1000,-
  • Zilver: € 750,-
  • Brons: € 500,-

Aanmelden

Bedrijven met vragen omtrent de organisatie van de prijs, of met inhoudelijke vragen, kunnen telefonisch contact opnemen met Daniëlle Gevers Deynoot van evofenedex via 079 3467 264 of per mail via d.gevers@evofenedex.nl

Elfde keer

De verkiezing van Het Veiligste Magazijn van Nederland wordt dit jaar voor de elfde keer georganiseerd. De vorige edities leverde een zeventiental gerenommeerde winnaars op: DHL (2006), Intel (2007), Caterpillar Logistics (2008), Corus Staal BV (2009), Nissan Motor Parts Center (2010), Akzo Nobel (2011), Philips Lighting (2012), Jabil & Abbott Biologicals (2013), Valeo Service Benelux & NedTrain Componentenbedrijf (2014), Ceva Logistics en AkzoNobel Decorative Coatings (2015) en Janssen Biologics, Abbott Biologicals, DHL Supply Chain en Schneider Electric (2016).

Procedure 

De eerste selectie vindt plaats op basis van de ingevulde formulieren. Daarna volgt een beoordeling door experts van het CCV. Op basis van de inschrijfformulieren maakt de jury vervolgens een eerste selectie. Het resultaat daarvan is een lijst met maximaal tien magazijnen. Deze magazijnen krijgen vervolgens een bezoek van ervaren inspecteurs.

Rapporten

De bezoeken van de inspecteurs worden gehouden in juni en juli van dit jaar en zullen resulteren in uitgebreide rapporten. Op basis van deze rapporten kiest de jury twee keer drie genomineerden (drie genomineerden in de categorie “met 25 of minder magazijnmedewerkers” en drie genomineerden in de categorie “met meer dan 25 magazijnmedewerkers”).

Jurybezoek

De zes genomineerden worden vervolgens nog een laatste keer bezocht door de jury (in de maanden september en oktober). Tijdens de jurybezoeken wordt bepaald wat voor beoordeling de genomineerden krijgen; goud, zilver of brons. Meerdere bedrijven kunnen dezelfde beoordeling krijgen.