Ketensamenwerking helpt bedrijven naar naar een circulair businessmodel.

Leestijd: 2 minuten

14-10-2020  Op 27 oktober vindt het online evenement ‘Logistiek beweegt de circulaire economie’ plaats. Ondernemers, wetenschap en beleid verkennen deze dag vormen van (keten)samenwerking die bedrijven helpen naar een circulair businessmodel over te stappen. evofenedex is een van de organisatoren.

Circulair ondernemen draait om logistiek

Dat de circulaire economie er aan zit te komen is haast geen nieuws meer. Zowel Nederland als de EU hebben stevige ambities om in 2050 een economie zonder afval gerealiseerd te hebben. Al in 2030 wil Nederland het gebruik van primaire grondstoffen gehalveerd hebben. Het hergebruiken, repareren, opwaarderen of herfabriceren zijn een paar mogelijkheden om een product een langer leven te geven. De logistiek achter deze processen is ingewikkeld en anders dan ondernemers gewend zijn.

Circulair ondernemen vraagt om slimme samenwerking binnen en tussen de ketens waarin een bedrijf opereert. Daarom organiseert een brede en ambitieuze initiatiefgroep* sinds 2018 een jaarlijkse werkconferentie waarop het begrip logistiek in ruime zin centraal staat. evofenedex heeft zich daar dit jaar bij aangesloten.

Samen een stap verder

Het online congres bestaat uit een tweeluik, waarvan het eerste deel op 27 oktober plaatsvindt. Aansprekende voorbeelden van succesvol circulair ondernemen worden in deelsessies doorgelicht en ontrafeld. Deelnemers kunnen direct hierover met de ondernemer in gesprek gaan. De geleerde lessen over (keten)samenwerking worden meegenomen naar het tweede deel op 25 november, waar startende circulaire ondernemers in een workshop hun uitdaging kunnen voorleggen om samen een stap voorwaarts te zetten.

Inschrijven

Het (gratis) event ‘Logistiek beweegt de circulaire economie’ vindt online plaats op 27 oktober 2020, van 09.00 tot 13.00 uur. Aanmelden kan via de website van TKI Dinalog.

(*) Het samenwerkingsverband ‘Logistiek beweegt de circulaire economie’ bestaat uit Lectorenplatform Logitimo, TKI Dinalog, Regieorgaan Praktijkgericht Onderzoek SIA, evofenedex, Stichting Transactieland en Stichting Het Groene Brein.

Onze ledenadviseur Nanne
Contact

Vragen over supply chain management?

Nanne en de andere ledenadviseurs helpen je graag verder