30-05-2016  Op het Prinses Margrietkanaal geldt bij de brug Uitwellingerga van 13 juni tot en met 29 juli een hoogtebeperking voor de scheepvaart. In verband met urgente herstelwerkzaamheden kan de brug in deze periode niet worden geopend. Schepen hoger dan 7,10 m moeten omvaren.

Omvaarroute 

Schepen hoger dan 7,10 meter tot 11,50 meter met de maximale afmeting van 40 x 6 x 1,9 m kunnen gebruikmaken van de omvaarroute via de Langweerder Wielen en Noarder Alde Wei. Grotere schepen moeten via het Van Harinxmakanaal en Kornwerderzand varen. Op www.vaarweginformatie.nl staat een factsheet met de omvaarroutes.

Wegverkeer

Op 13 juni en 21 en 22 juli van 9.00 tot 15.00 uur is de brug afgesloten voor autoverkeer. De omleidingsroutes worden aangegeven met gele borden. Met uitzondering van de drie genoemde dagen is de brug de gehele periode open voor het wegverkeer met een snelheidsbeperking van 10 km/h.

Langzaam wegverkeer

Voor landbouwverkeer en fietsers is de brug op 13 juni en 21 en 22 juli van 9.00-15.00 uur periodiek een half uurtje gestremd.

Geen uitstel

De werkzaamheden aan brug Uitwellingerga stonden gepland voor het najaar. Tijdens de inspectie die daaraan vooraf gaat, heeft Rijkswaterstaat geconstateerd dat de tandwielen van de aandrijving van brug Uitwellingerga in slechte staat verkeren en dat de herstelwerkzaamheden niet kunnen worden uitgesteld tot na de zomer. De werkzaamheden zijn voor de bouwvak afgerond.