Houd kerncorridor Schiphol–Amsterdam bereikbaar

Eerste stappenplan voor gebied tussen Hoofddorp, Schiphol en Amsterdam Zuidwest dit jaar op tafel

18-09-2019  Schiphol en de Zuidwestkant van Amsterdam moeten nu en in de toekomst goed bereikbaar blijven voor alle modaliteiten (weg, ov, spoor en fiets). Dat is de ambitie die het Kabinet presenteert in het MIRT-projectboek dat op Prinsjesdag is verschenen. evofenedex is het volledig eens met de aandacht voor dit gebied tussen Hoofddorp, Schiphol en Amsterdam Zuid. Dit gebied is immers de internationale entree van Nederland met een aantrekkingskracht voor internationale opererende handels- en productiebedrijven.

Met het specifiek starten van het MIRT-onderzoek Zuidwestkant Amsterdam - Schiphol (ZWA-S) binnen het in 2018 gestarte Programma Samen Bouwen aan Bereikbaarheid bekrachtig het Rijk de noodzaak van de kerncorridor Schiphol–Amsterdam. Binnen het MIRT Programma Samen Bouwen aan Bereikbaarheid (SBAB) werken Rijk en regio samen aan oplossingen om de bereikbaarheid, ondanks de verstedelijking, op peil te houden.

Het Rijk ziet net als wij de urgentie en komt al in het najaar 2019 met een ontwikkelstrategie Zuidwestkant Amsterdam-Schiphol met bijbehorend stappenplan en businesscase.

Betrokken partijen

In het MIRT-onderzoek Zuidwestkant Amsterdam - Schiphol werken diverse relevante partijen samen, zoals overheden (Rijk en regio), Schiphol, gemeenten en belangenorganisaties. Wij behartigen de belangen van de handels- en productiebedrijven binnen de ontwikkelperspectieven en houden deze vooral realistisch.

Onze bedrijfsjurist Peter
Contact

Advies nodig of vragen?

Peter en de andere bedrijfsjuristen helpen je graag verder