04-07-2017  Vitale, gezonde en gemotiveerde medewerkers. Welk bedrijf wil dat nou niet? evofenedex organiseert op 7 juli een gratis te bezoeken regiobijeenkomst rondom dit thema.

Continuïteit van de bedrijfsvoering

Door de hoge gemiddelde leeftijd en de verhoging van de pensioenleeftijd is het voor veel mkb-bedrijven een uitdaging om medewerkers fit, gezond en betrokken te houden. Zeker als het gaat om vitaliteit en gezondheid, motivatie en arbeidsmobiliteit. In regio’s waar het moeilijk is jonge werknemers aan te trekken wordt dit extra belangrijk voor de continuïteit van de bedrijfsvoering.

Ga de dialoog aan

Werken aan de betrokkenheid en motivatie van de werknemers – denk hierbij aan vakmanschap en teamcoaching – kan een belangrijke stimulans zijn om plezier in het werk te houden. Ga daarom met medewerkers in gesprek over hun vakmanschap en betrokkenheid in het werk. Wat willen zij nou eigenlijk in hun baan, wat zijn hun verwachtingen voor de nabije en verdere toekomst? Een leidinggevende zal bewust met deze coaching aan de slag moeten gaan, maar ook voor de P&O-afdeling is een belangrijke taak weggelegd. Bij het maken van opleidingsplannen moet bijvoorbeeld altijd de werkvloer betrokken worden om van het plan geen doel te maken, maar een middel om een hoger doel te bereiken. En dat hogere doel is: fitte, gezonde en betrokken werknemers, in een succesvolle bedrijfsvoering.

Kijkje in de keuken

Op vrijdag 7 juli verzorgt evofenedex een gratis te bezoeken regiobijeenkomst in Eibergen. Bij Saint-Gobain Abrasives B.V. krijgen leden een kijkje in de keuken bij een collega en zetten zij zelf de eerste stappen naar de optimale inzet van werknemers. Inschrijven kan tot woensdag 5 juli. Bedrijven die meer informatie willen kunnen contact opnemen met Danielle Gevers Deynoot via d.gevers@evofenedex.nl .