Hulp bij het aanpassen van je werving-en-selectieprocedure

De NVP-Sollicitatiecode is voorzien van een update

25-03-2020  Wil je de werving-en-selectieprocedure van jouw organisatie helemaal up-to-date hebben en bijwerken? Dan wil je in dit proces natuurlijk ook onbedoelde discriminatie uitsluiten. Vanuit evofenedex bevelen wij je van harte aan daarbij de NVP Sollicitatiecode te gebruiken als hulp. Deze is onlangs voorzien van een update.

Fair play

De NVP Sollicitatiecode van het Netwerk voor HR-professionals is een gedragscode voor zowel werkzoekenden als werkgevers. De code bestaat uit een aantal basisregels die je kunt toepassen in het hele traject van werving en selectie. Soms heb je onbedoeld bepaalde aannames in je wervingsproces zitten, die discriminerend kunnen uitpakken. Die haal je er uit als je de sollicitatiecode van NVP doorvoert. Het doel van de code is een norm te bieden voor een transparante en eerlijke werving-en-selectieprocedure. Het gaat hierbij om ‘fair play’ bij de werving en selectie van een kandidaat.

Visitekaartje

Het eerste contact met iemand van buiten je organisatie is bepalend voor een blijvende indruk. Wat staat er bijvoorbeeld in de vacaturetekst, welke middelen zet jij in voor het bereiken van jouw doelgroep en welke vragen stel je tijdens het sollicitatiegesprek? De manier waarop je omgaat met sollicitanten, is het visitekaartje van je organisatie. Het is belangrijk dat iedereen zich daar welkom voelt. Bovendien wil je mogelijke incidenten die reputatieschade kunnen veroorzaken voorkomen. Helaas zijn er de afgelopen jaren op het gebied van discriminatie op de arbeidsmarkt nogal wat voorbeelden geweest, die voorkomen hadden kunnen worden door de NVP Sollicitatiecode te hanteren.

Stappenplan

In de NVP Sollicitatiecode zit een stappenplan, dat gericht is op het doorlopen van je hele werving-en-selectieprocedure. Je neemt alle stappen kritisch onder de loep. Van eerlijke kansen in al je uitgangspunten tot je vacatureteksten en van nader onderzoek tot je klachtenbehandeling na afloop. Alles komt aan bod en zorgt er voor dat je, als de procedure volledig doorlopen wordt, je sollicitanten en nieuwe medewerkers zich welkom zullen voelen bij jouw bedrijf. Zo zet je dit in het kader van employer branding goed op de kaart.

Heb je vragen over arbeidsrecht? Neem dan contact op via bedrijfsjuristen@evofenedex.nl of meld je aan voor de maandelijkse HR-update en blijf op de hoogte over trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt.